Politica de retur

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform dispozitiilor O.G. 34/2014, in termen de 14 zile calendaristice de la data receptiei coletului in aceeasi stare in care au fost receptionate. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Contravaloarea produselor comandate se va returna in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data notificarii in scris a intentiei de returnare, cu conditia ca in acest termen, produsul sa reintre in posesia vanzatorului si sa fie in stare perfecta. In cazul in care produsul returnat de catre cumparator intarzie sa ajunga la vanzator, suma reprezentand contravaloarea acestuia se va returna numai dupa receptia fara obiectiuni de catre vanzator a produsului returnat. La returnarea unui produs trebuie mai intai sa ne contactati formuland in scris pe e-mail. Aici gasiti formularul si instructiunile cu privire la dreptul de retragere. Necesitatea prezentarii motivelor de retur de catre cumparator nu este obligatorie si nu este o conditie a acceptarii returului, ci doar un element de monitorizare interna a activitatii noastre de comert online. Este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati de sosirea in stare buna a produsului returnat la sediul SC Ax Perpetuum Impex SRL (B-dul Muncii, nr. 18B, mun. Cluj-Napoca, jud. Cluj).

Pentru a putea beneficia de returnare, produsul trebuie sa fie nedeteriorat, sa nu fi fost folosit si sa fie insotit de o copie a facturii si a documentului de plata. In vederea efectuarii returului, aveti obligatia sa ambalati produsul intr-un ambalaj care sa-i asigure integritatea. Produsele care contin accesorii se pot returna doar in cazul in care se trimite setul intreg de piese si toate accesoriile nu sunt deteriorate si/sau folosite. Un produs este considerat deteriorat si/sau folosit daca prezinta modificari fizice, fire trase, rupturi, pete de murdarie, arsuri, crapaturi, taieturi etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit. Deteriorarile cauzate de nerespectarea conditiilor de utilizare duc la anularea dreptului de returnare / garantie. Returnarea se considera finalizata in momentul in care SC Ax Perpetuum Impex SRL a receptionat produsele returnate si a constatat printr-un proces verbal starea in care se afla acestea. In cazul in care bunul receptionat in urma returului este uzat si/sau deteriorat, cumparatorul va fi notificat comunicandu-i-se faptul ca returul nu se accepta si produsul achizitionat urmeaza sa-i fie trimis inapoi. In aceste situatii contravaloarea cheltuielilor de expeditie se vor suporta de catre client. Exceptie de la returnare prezinta produsele achizitionate de catre persoane juridice, produsele folosite si/sau deteriorate. Produsele comercializate pe www.borcane.ro beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare. Pentru fiecare grupa de produse se acorda garantie separata raportat la specificitatea produsului. Astfel, toate produsele postate pe site au o garantie de 10 zile conform legislatiei in vigoare, termen in care se pot returna in conditiile specificate mai sus.

Erori de livrare

In cazul in care, cu ocazia livrarii, se intampla sa vi se livreze din gresala un alt produs decat cel comandat, un alt numar de produse, un produs de alta culoare sau daca exista orice alta problema cu privire la receptia produsului, va rugam sa ne contactaţi in termen de maxim 24 de ore de la receptie la adresa de email ambalaje@perpetuum.ro sau la numarul de telefon 0758 052 465.

Produsele care prezinta la livrare neconformitatile mai sus specificate, se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea cumparatorului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Cumparatorul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca nu se poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.