Mustimetru - Glucometru Guyot

23,99 RON
În stoc
SKU
AMACC020786
Mustimetru - Glucometru Guyot este disponibil pentru cumpărare doar în multiplu de 1
Mustimetrul este un densimetru cu destinatie speciala pentru testarea calitatii mustului la producatorii de vinuri. Principiul sau de folosire se bazeaza pe corelatia existenta intre densitatea mustului si unele proprietati ale acestuia, cum ar fi continutul de zahar in litrul de must si/sau potentialul alcoolic al vinului ce va fi obtinut din mustul respectiv. Pentru verificarea % (concentratiei) de zahar din must se utilizeaza un recipient (pahar tip sonda, cilindru) suficient de inalt, pentru ca mijlocul de masurare sa pluteasca liber fara a atinge peretii sau fundul vasului. Recipientul trebuie sa fie transparent. Se umple recipientul cu lichid (aprox. 300-400 ml), se introduce mustimetrul usor pana cand pluteste liber. Se citeste deasupra meniscului la o temperatura de aprox. 15°C. Mustimetrul are o scala dubla indicand atat cantitatea de zahar (exprimata in grame) continuta intr-un litru de must, cat si potentialul alcoolic (in % de volum) al vinului care se va obtine. Mustimetrul este construit sa masoare intre 60 si 500 grame zahar/litru must respectiv intre 4% si 21% vol potential alcoolic. Diviziunile corespunzatoare sunt de 5kg/litru, respectiv 0.5%vol. Mustimetrul este etalonat la 15°C (temperatura solutiei-mustului), temperatura indicata pentru efectuarea masuratorilor corecte. In limitele a +/-5°C erorile de masurare sunt mici sau cel mult egale cu o diviziune de pe scala mustimetrului. Eroarea tolerata a mustimetrului este egala cu valoarea unei diviziuni. Pentru variatii mai mari de +/-5°C fata de temperatura de referinta de 15°C se pot consulta tabele de corectie. Acest aparat este destinat uzului casnic!
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsMustimetru - Glucometru Guyot
Rating-ul dumneavoastră
Mustimetru - Glucometru Guyot