Borcane din sticla

Borcanele din sticla pentru ambalarea si pastrarea alimentelor trebuie alese in functie de produsele pe care doriti sa le puneti in ele. Am impartit sortimentatia noastra de borcane in 3 mari categorii:

- borcane mici, cu volum sub 370 ml
- borcane medii, cu volum intre 370 - 1.000 ml
- borcane mari, cu volum peste 1.000 ml

Borcanele mici, cu volum sub 370 ml le recomandam in primul rand pentru alimentele din care se consuma cantitati mai mici, sau pentru o singura utilizare de genul paste picante, ardei iute, sosuri concentrate, icre sau pasta de peste, marmelada, miere cu propolis si alte produse apicole sau chiar produse cosmetice etc. Veti gasi in categoria noastra de borcane mici borcane interesante cu forme variante si cu volum incepand de la 30 - 40 ml.

Borcanelele mici se folosesc din ce in ce mai mult si pentru cadouri marturii nunta: se pot pune in ele nisip sau pietricele decorative, miere cu nuca, bombonele sau orice se potriveste cu tema nuntii. Special pentru mirese, firma noastra a lansat de curand un magazin online specializat in cadouri marturii nunta www.cadouri-marturii-nunta.

Borcanele medii, cu volum intre 370 - 1.000 ml se recomanda pentru ambalarea majoritatii alimentelor de genul dulceata, miere, zacusca, miere si produse apicole, zarzavaturi maruntite, gemuri, compoturi, muraturi si multe altele. In functie de produsul pe care doriti sa il ambalati in borcane, puteti alege dintr-o gama variata de volume si forme speciale. Astfel,

- pentru miere si produse apicole (polen, miere cu propolis si laptisor de matca etc.) va recomandam borcane hexagonale de diferite volume (280 ml, 295 ml, 385 ml, 390 ml, 580 ml, 770 ml) sau borcanele cu volum de 280 ml in forma de ursulet (din sticla sau din plastic)
- pentru zacusca, ardei iute, jemuri, dulceturi si altele va recomandam borcanele clasice cu baza rotunda din gama Renato, Fateta, Flora, cu volume de 324 ml, 370 ml, 380 ml
- pentru compoturi si muraturi din legume mai marunte ca marime (gogonele, castraveti mai mici, conopida, sfecla, gogosari, ardei etc.) va recomandam borcanele mai maricele, cu volum de 580 ml, 720 si 770 ml.

Borcanele mari, cu volum peste 1.000 ml se recomanda in special pentru muraturi. Si la aceasta categorie de borcane oferta noastra este variata, va stam la dispozitie cu borcane cu un volum cuprins intre 1 litru si 4.25 litri, cu forme si inchideri diferite. Pentru legumele de dimensiuni mai mari (castraveti mai mari, gogosari umpluti cu varza etc.) recomandam borcanele mai mari, cu gura mai mare, iar pt cele ce se pun la murat taiate sau maruntite, se pot folosi si borcanele mai mici, cu gura mai mica.

Capace pentru borcane

Pentru toate borcanele si sticlele ketchup din gama noastra sortimentala va livram de pe stoc si capacele corespunzatoare. Inchiderea etansa a capacului este foarte importanta, deoarece odata cu patrunderea aerului in borcan / sticla, continutul acestuia se poate altera.

Va stam la dispozitie cu doua tipuri de capace pt borcane / sticle bulion:

- capace prefiletate din aluminiu - cea mai moderna gama de capace prevazute cu filet si garnitura de cauciuc si sunt numite capace Twist Off(TO). Garnitura este aplicata in forma de cerc in partea din interior al capacului, exact in zona unde capacul va atinge gura borcanului sau sticlei, asigurand astfel o inchidere etansa. Capace Twist Off sunt foarte usor de folosit si sunt disponibile in diferite dimensiuni (38 mm, 43 mm, 48 mm, 53 mm, 58 mm, 63 mm, 66 mm, 70 mm, 82 mm, 89 mm si 100 mm) si culori variate. Cel mai mare avantaj al capacelor filetate Twist Off este faptul ca ele pot fi reutilizate de mai multe ori.
- capace Omnia - clasicele capace disponibile in 2 dimensiuni (68 mm si 83 mm) si care necesita un capsator Omnia pt a fi aplicate pe borcane. Si aceste capace sunt prevazute cu o garnitura de cauciuc, insa ele sunt de unica folosinta, nu pot fi reutilizate.

Damigene sticla cu invelis PVC

Dupa cum stiti probabil, damigenele din sticla au un avantaj foate important in comparatie cu cele din plastic: ele nu altereaza proprietatile si gustul bauturii depozitate in ele. Fiind insa confectionate din sticla, sunt fragile si astfel necesita o manipulare mult mai atenta decat damigenele sau butoaiele din material plastic. Pentru a "estompa" acest dezavantaj, damigenele din sticla se pun intr-un invelis protector ce poate fi din plastic sau - in cazul damigenelor cu un volum mai mic - din nuiele.
 

Cele mai importante avantaje ale damigenelor de sticla cu invelis protector din plastic sau nuiele sunt urmatoarele:

invelisul damigenei protejeaza sticla, deci asigura o depozitare si manipulare mai sigura,

invelisul fereste continutul damigenei de lumina,

- atat invelisul de plastic, cat si cel din nuiele, este prevazut cu unul sau doua manere (in functie de volumul damigenelor), ceea ce faciliteaza transportul si manipularea acestora.- invelisul damigenei protejeaza sticla, deci asigura o depozitare si manipulare mai sigura,

 

Oferta noastra include si o gama variata de dopuri pt damigene: dopuri simple de cauciuc, dopuri din pluta, dopuri tip capsa din material plastic, cu dopuri de cauciuc cu serpentina de sticla sau de plastic sau dopuri de cauciuc cu furtun. Dopurile din cauciuc cu serpentina sunt folosite pentru controlarea procesului de fermentatie.

Oferta noastra include mai multe dimensiuni de damigene, de la 1 litru pana la 54 litri, toate cu invelis de plastic sau din nuiele. Invelisurile din plastic pt damigene se vand si separat de damigeana de sticla.

Pentru mai multe detalii, sau oferte personalizate pt cantitati mai mari, contactati-ne!


Recomandari pentru utilizarea dopurilor din pluta

Alegerea dopurilor de pluta se face in primul rand in functie de tipul sticlei care se va folosi, tipul de vin si durata de pastrare a acestuia, cat si de tratamentele aplicate dopurilor. Dopul de pluta trebuie sa adere foarte bine la gatul sticlei pentru a evita schimburile de gaz-lichid nefaste pentru calitatea vinului. 

Dupa alegerea dopului de pluta, utilizatorul trebuie sa respecte conditiile de depozitare optime ale acestora si sa fie atent la igiena spatiului de depozitare, respectiv sa contoleze strict procesul de imbuteliere a vinurilor. Astfel,

- spatiul de depozitare al dopurilor din pluta trebuie sa fie curat si bine aerisit, ferit de orice mirosuri.
- este importanta evitarea contactului dopurilor de pluta cu solul.
- temperatura spatiului de depozitare trebuie sa fie intre 15-20°C, deoarece in caz contrar se poate deterioara structura dopului din pluta: uscarea acestuia in cazul caldurii excesive, respectiv intărirea dopului in cazul temperaturilor prea scazute.
- umiditatea spatiului de depozitare trebuie sa fie intre 50-70%. Nerespecarea acestor valori de umiditate poate duce a aparitia mucegaiului si a florei bacteriene.

Pe parcursul procesului de imbuteliere a vinului trebuie sa se tină seama de urmatoarele aspecte importante:

- compresia dopului de pluta sa nu depaseasca 15.5 mm in diametru,
- supletea dopului de pluta trebuie sa permita acestuia sa se contracteze fara a suferi modificari,
- introducerea dopului trebuie sa se faca cat mai repede pentru evitarea plierii extremitatii inferioare. Pentru asta se recomanda folosirea unui dopuitor. CLICK AICI pentru a vedea dopuitoarele din sortimentatia noastra!
- elasticitatea dopului de pluta care trebuie sa determine o aderenta ridicata a dopului la sticla,
- compresia exercitata de instalatiile de imbuteliat, care trebuie reglata in functie de diametru. In cazul unei reglari defectuoase apare riscul ruperii sau faramitarii dopul de pluta, ceea ce duce la o slaba etanseizare si prezenta prafului de pluta in vin.
- la imbutelierea vinului trebuie sa se asigure mentinerea unui spatiu de 15mm intre vin si dop, cu scopul de a permite o compensare a volumului in cazul variatiilor de temperatura. Daca in timpul imbutelierii vinului gatul sticlei este umed, exista riscul alunecarii dopului, ceea ce poate provoca formarea de pliuri si dezvoltarea microorganismelor.
- la finalul procesului imbutelierii vinului se recomanda pastrarea sticlelor in picioare pt. o perioada de cel putin 24 de ore, astfel incat dopul de pluta sa poata reveni la forma sa initiala. 

Accesorii vinificatie

Oamenii au cautat dintotdeauna secretul tineretii. Putem spune ca toamna detine o parte din acest secret, prin darurile ei – fructe, legume, dar mai ales struguri. Strugurii, mustul si vinul sunt “polivitamine naturale” care ne promit frumusete, tinerete si energie.
Traditia la romani, fiind un popor rural la origine, spune ca vinul facut acasa este mai bun si mai sanatos. Aproape toti avem rude, prieteni, vecini ce produc sau, in dulcele spirit romanesc, au vin facut acasa. Cunoasteti conceptul vinului galbui ce se facea maroniu in cateva zile dupa ce ati deschis damigeana sau butoiul? Sau poate va suna mai cunoscut: "A dat caldura, hai sa bem vinul ca se strica!", atunci cand faceati referinta la vinul din magazie sau balcon! Tot de traditie tine si oferirea unui pahar cu vin unui oaspete. Si ce ne mai mandrim cand oferim un vin bun, si mai ales, facut de noi! 
Dar cum sa avem un vin bun si sanatos facut acasa? Cum sa atingem perfectiunea? Toate vinurile care sunt produse respectand cateva conditii tehnologice si de igiena de bun simt pot fi la fel de bune. Se pot obtine chiar si in conditii “de damigeana” vinuri excelente (sa nu uitam ca primii pasi in cercetare se fac la acest nivel).
Tehnologiile moderne vin in ajutorul micului producator cu utilaje si accesorii usor de utilizat pentru obtinerea unui vin de calitate, aducand aceasta traditie la nivel de hobby.
Aceleasi tehnologii moderne ne dau posibilitatea sa folosim multe produse de natura biologica, ce se gasesc in mod uzual in struguri si vin, astfel ca vinurile sa fie foarte bune si sanatoase, cu o singura conditie ( valabila pentru toate vinurile ): sa le consumam responsabil!

Pentru cei care care doresc sa se perfectioneze in obtinerea celui mai bun vin posibil din recolta proprie de struguri, ne-am gandit sa oferim diferite accesorii vinificatie - aparate si utilaje folosite la nivel casnic si / sau industrial pt imbutelierea vinului si care pot aduce un plus de productivitate si calitate:sterilizatoarepicuratoareaparate de imbuteliat, filtre, mai multe tipuri de furtun pt tras vinul, diferite modele de dopuitoare pentru volume mai mari sau mai mici de sticle si aparate pt. capisone termocontractabile, capisoane termocontractabile de diferite dimensiuni si culori etc. 

Ambalaje din sticla pentru industria alimentara

In ziua de astazi pe piata se gasesc foarte multe produse cu calitati aproape identice, fiind din ce in ce mai greu sa se vina cu inovatii. In acest context al economiei, jucatorii din piata trebuie sa gaseasca moduri noi de a se diferentia de concurenta.

O modalitate foarte simpla, directa si avantajoasa este punerea la punct a unei strategii de packaging. Un ambalaj bine gandit si bine ales diferentiaza la raft produsul intre zecile de concurenti, si in cele mai multe cazuri este factorul decisiv atunci cand proprietatile produselor sunt aproape identice.

In industria alimentara, batalia pentru cota de piata este foarte acerba si astfel ambalajul produselor devine un element crucial in procesul de vanzare.

Borcanele de calitate europeana, cu capace aferente ce etanseaza perfect si pot fi personalizate pentru un plus de aspect, borcanele mici cu forme speciale pentru miere sau sosuri, damigenele de sticla care pastreaza proprietatile bauturii produse de dumneavoastra nealterate, sticlele de ketchup foarte practice si cu forme atractive, sticlele de vin, sampanie si cogniac de forme deosebite si culori speciale, contureaza oferta noastra ca fiind un sprijin de nadejde pentru producatorii din domeniul industriei alimentare. Produsele noastre pentru ambalare va ajuta sa va diferentiati pe raft si sa vindeti mai mult!
Contactati-ne acum pentru a discuta cu specialistul care va poate ajuta in alegerea ambalajului potrivit!

Atentie! Produsele comercializate pe site-ul www.borcane.ro nu sunt sterile. Inainte de folosirea acestora, va recomandam spalarea / dezinfectarea acestora.